Incondeierea Oualor In Bucovina
Incondeierea Oualor In Bucovina
Fie florale, imprumutate de pe straiele taranilor, fie bisericesti sau familiale. Încondeierea şi închistrirea ouălor, unul dintre cele mai răspândite meșteșuguri din bucovina, se practică mai ales în postul paştelui.
Iata cateva CV-uri de cuvinte cheie pentru a va ajuta sa gasiti cautarea, proprietarul drepturilor de autor este proprietarul original, acest blog nu detine drepturile de autor ale acestei imagini sau postari, dar acest blog rezuma o selectie de cuvinte cheie pe care le cautati din unele bloguri de incredere si bine sper ca acest lucru te va ajuta foarte mult
Incondeierea oualor este un obicei practicat in tinutul bucovinei, o traditie care supravietuieste cu greu schimbarilor, insa exista oameni care duc mai. Anul nou pe vechi în bucovina. Simboluri sunt foarte multe, dar predomină cele ale vieții și în general, în bucovina, sunt geometrice și de multe ori le regasim și pe cămășile tradiționale.
Pagesbusinessestravel and transporttravel servicecasa elviravideosîncondeierea ouălor cu ocazia paștelui bucovinean. Incondeıerea oualor de paste madrıd partea 1. Există în bucovina credinţa că, dacă oul sfinţit la paşti nu se sparge peste an.
Incondeierea oualor in bucovina mestesug la rang de arta.
Toate motivele ce apar pe aceste ouă sunt geometrice și se regăsesc pe cămășile tradiționale, covoare şi ştergare. Mai mult, încondeierea ouălor este o artă pe care oamenii din bucovina o respectă cu sfinţenie, fiind inspirată din costumele populare, din motivele tradiţionale şi din natură. Oul alb, golit de continut, se decoreaza cu ceara pe spatiile care urmeaza sa ramana albe, apoi se scufunda in vopsea, se scoate, se usuca si se.
Simboluri sunt foarte multe, dar predomină cele ale vieții și în general, în bucovina, sunt geometrice și de multe ori le regasim și pe cămășile tradiționale. Pagesbusinessestravel and transporttravel servicecasa elviravideosîncondeierea ouălor cu ocazia paștelui bucovinean. Mai mult, încondeierea ouălor este o artă pe care oamenii din bucovina o respectă cu sfinţenie, fiind inspirată din costumele populare, din motivele tradiţionale şi din natură.
2 ore de initiere in incondeierea oualor, vizita la muzeul incondeierii oualor (colectia muzeului cuprinde peste 3000 de oua incondeiate din bucovinta si din alte zone). Există în bucovina credinţa că, dacă oul sfinţit la paşti nu se sparge peste an. Incondeierea oualor este o adevarata arta si se poate face cu pesula, in ulei, sau cu ceara.
Incondeierea oualor in bucovina mestesug la rang de arta.
Tehnica de ornamentare este variată şi diferă de la o zonă la alta. Cu datorita migalei si efortului depus in incondeierea oualor, acest obicei. Incondeierea oualor este o adevarata arta si se poate face cu pesula, in ulei, sau cu ceara.
Traditia oualor incondeiate in bucovina. Cu datorita migalei si efortului depus in incondeierea oualor, acest obicei. Iti spuneam acolo ca tehnica incondeierii oualor cu vopsea.
Decorarea oualor se face cu ajutorul unui instrument special (condei), fiind o bucatica de lemn care are la capat un varf de cupru prin care trece ceara topita. Oul alb, golit de continut, se decoreaza cu ceara pe spatiile care urmeaza sa ramana albe, apoi se scufunda in vopsea, se scoate, se usuca si se. Încondeierea şi închistrirea ouălor, unul dintre cele mai răspândite meșteșuguri din bucovina, se practică mai ales în postul paştelui.
Pentru alte sensuri, vedeți bucovina (dezambiguizare).
De regula, ouale incondeiate nu se mancau. Toate motivele ce apar pe aceste ouă sunt geometrice și se regăsesc pe cămășile tradiționale, covoare şi ştergare. Incondeierea oualor este un obicei practicat in tinutul bucovinei, o traditie care supravietuieste cu greu schimbarilor, insa exista oameni care duc mai.
Posting Komentar untuk "Incondeierea Oualor In Bucovina"